۳۰ تیر ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۰
انتظار رشد با اما و اگر

ارزش معاملات خرد بازار سهام کشور به شدت کاهش یافته و در محدوده دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان ثبت شده که نشان از کمبود نقدینگی و شرایط رکودی در بازار دارد. فصل مجامع چه نتایجی برای بازار خواهد داشت؟ این گزارش را بخوانید.

به گزارش صدای بورس فشار فروش در بازار با کم شدن ارزش معاملات کاهش می‌یابد، با اتمام مجامع و همینطور قرار گرفتن سهم‌ها در کف‌های حمایتی خود انتظار می‌رود شرایط برای افزایش حجم و ارزش معاملات و رشد بازار فراهم شود. بازار در اولین روز هفته با توجه به اینکه انتظار بهبود معاملات می‌رفت، اما خروج پول حقیقی‌ها از بازار را شاهد بودیم و شرایط رکودی در کلیت بازار به‌خصوص در سهام بزرگ مشهود بود.

ارزش معاملات خرد به شدت کاهش یافته و در محدوده دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان ثبت شد که نشان از کمبود نقدینگی و شرایط رکودی در بازار است. شاخص کل با کاهش نیم درصدی به کانال یک میلیون و ۴۸۰ هزار واحد رسید. گروه دارویی‌ها با خبر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و افزایش نرخ‌ها یکپارچه صف خرید شدند. قیمت‌های کامودیتی‌ها و نااطمینانی و نوسانات آن به شدت بازار سرمایه را تحت تأثیر قرار داده است. با اعلام تورم آمریکا به ۹.۱ درصدی و افزایش نرخ بهره آمریکا دلیلی بر بازخورد منفی کامودیتی‌ها بود. از اتفاقات دیگر روز شنبه بازگشایی وساپا و تشکیل صف خرید در این نماد بود که تحت تأثیر خبر یک عضو هیأت مدیره گروه سرمایه‌گذاری سایپا و انتشار گزارش نهایی ارزشیابی بلوک سایپا قرار گرفت.

بی‌حسی دارویی‌ها دربرابر اخبار
در دومین روز هفته شاخص با ۱۱ هزارواحدی در سطح یک میلیون و ۴۶۹ هزار واحد افت کرد. با خبر افزایش نرخ بهره به ۲۱.۱۴ درصد فشار عرضه در بازار افزایش یافت. ارزش معاملات در کف خود حدود دو هزار و ۷۰۰ قرار گرفته و خروج نقدینگی ۵۰۰ میلیارد تومان ثبت شده که یکی از دلایل این بی‌رمقی بازار را می‌توان به بسته بودن نمادها برای مجامع سالانه دانست. فشار عرضه در کل گروه‌ها زیاد بود، گروه دارویی‌ها نیز که روز قبل با صف خرید همراه بودند، قرمز شدند. این عرضه در دارویی‌ها با خبر رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو مبنی بر اینکه قیمت دارو به شهریور ۱۴۰۰ بر می‌گردد و مابه‌التفاوت آن از سوی بیمه‌ها پرداخت می‌شود و طرح دارویار وزارت بهداشت هیچ تأثیری بر قیمت تمام شده دارو برای مصرف کننده نخواهد داشت، شدت گرفت.

بازار در مسیر رشد با انتشار گزارشات خوب
در سومین روز کاری هفته پس از تعطیلی روز گذشته، بازار با کاهش جزیی در سطح یک میلیون و ۴۶۸ هزار واحد ایستاد. با برگزاری مجامع بسیاری از سهام بزرگ بازار در این هفته متوقف شدند که به همین علت حجم و ارزش معاملات بسیار کم بود و ارزش معاملات به هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسید. خروج نقدینگی حقیقی‌ها ۳۰۰ میلیارد تومان با توجه به اینکه بسیاری از سهم‌ها با قیمت‌های دو سال قبل معامله می‌شوند را شاهد بودیم. پالایشگاه‌ها، خودروسازان، بانک‌ها، سیمانی‌ها و غذایی‌ها می‌توانند با گزارش‌های خوب خود باعث رشد بازار شوند. شاوان با انتشار گزارش سه ماهه خود و ساخت سود بیش از ۲۰۳ تومانی یکی از گزارش خوب پالایشی‌ها بود. شتران درگزارش سه ماهه به ازای هر سهم به سود ۵۹۹ ریالی رسیده و رشد حدود ۳۰۰ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد که افزایش کرک اسپرد پالایشی‌ها در فصل بهار باعث تعدیل‌های مثبت پالایشی‌ها شده است، در برگزاری مجامع خودروسازها صحبت‌هایی از جبران زیان ناشی از قیمت‌گذاری دستوری خودرو مطرح شد که با توجه به کسری بودجه دولت احتمال تحقق آن پایین است.

آخرین نفس‌های مجامع
در آخرین روز هفته در نیمه دوم بازار با موج تقاضا همراه شد و شاخص با رشد سه هزار واحدی به کانال یک میلیون و ۴۷۱ هزار واحد رسید. ارزش معاملات خرد در محدود ۱۳۰۰ میلیارد تومان بود و برای گروه غذایی، خودرویی، شیمیایی، کاشی و سرامیک و ساختمانی تقاضا شکل گرفت. بازار بعد از مدت‌ها توانست رشد کمرنگی در غیاب سهم‌های بزرگ بازار داشته باشد. در ابتدای بازار تحرکات مثبتی در گروه غذایی به واسطه گزارش‌های سه ماهه خود دیده شد، در گروه‌های کوچک‌تر مانند زراعت، انبوه سازی و ماشین‌آلات نیز تقاضا شکل گرفت. در مجمع پالایشی‌ها شپنا با تقسیم ۷۵ درصد از سود ۶۵ تومان به ازای هر سهم تقسیم شد. شتران نیز با تقسیم سود ۲۳ تومانی به ازای هر سهم از مجامع دیگر این روز بود. شبندر نیز ۱۳۵ تومان و شبریز نیز ۵۸۵ تومان به ازای هر سهم تقسیم کرد. بدین ترتیب کمترین تقسیم برای نماد شتران است که هیچ پروژه خاصی ندارد و بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد ریال سپرده دارد که ارتباطی با فعالیت‌های شرکت نیز ندارد.
این روزها، همزمان با آخرین روزهای برگزاری مجامع، شاهد انتشار گزارش‌های سه ماهه شرکت‌ها هم هستیم. بانک‌ها شاهد گزارش‌های خوبی بودند. بانک سامان در یک گزارش خیره کننده سود ۴۶۳ ریال به ازای هر سهم ساخت. وضعیت درآمدهای مشاع این بانک با رشد خوبی مواجه شده است. بانک پاسارگاد ۲۳۷ ریال ساخته که علاوه بر بهبود درآمد مشاع، درآمد کارمزد هم جهش خوبی داشته است. بانک شهر هم گزارش خوبی داد و ۲۳۷ ریال به ازای هر سهم محقق ساخته است. گزارش‌های خوب این نمادها، سبب اقبال بازار به این گروه شد. در گروه فولادی نیز چند شرکت گزارش ماهانه منتشر کرده‌اند. فجهان سودش کمتر از نصف شده است و تنها ۷۴ ریال ساخت. در گزارش متفاوت از فولادی‌ها، فولاژ ۳۵۲ ریال محقق ساخته که ۶۳ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد. در گروه فلزی‌ها، فایرا هم گزارش خوبی داد و ۹۷۸ ریال به ازای هر سهم ساخت که حدود ۵۰ درصد بیش از بهار ۱۴۰۰ است. کطبس هم شاهد دو برابر شدن سود در بهار امسال بود و ۴۷۸ ریال به ازای هر سهم ساخت. کرازی با کاهش سود همراه بود و ۳۳ ریال ساخت. پاسا سه ماهه ۶۴۹ ریال ساخت و رشد ۲۹ درصدی ثبت کرد، عددی که در گروه لاستیکی جالب توجه است. در این گروه، پتایر سود یک ریالی به ازای هر سهم محقق کرد و کاهش ۹۸ درصدی سود داشت. در گروه پتروشیمی، جم پیلن رشد ده درصدی سود داشت و آریا رشد ۲۰ درصدی سود داشته و بیش از ۲۰۰ تومان سود ساخت اما طبق پیش‌بینی‌ها، پالایشی‌ها خیره کننده‌ترین گزارش‌ها را به بازار مخابره کردند. رشد کرک اسپرد، سود این گروه با جهش همراه کرد. پالایش نفت تهران ۵۹۹ ریال و شاوان ۲۰۳۲ ریال برای سه ماهه بهار محقق کردند که به ترتیب بیش از سه و دو برابر مدت مشابه سال قبل است.
قیمت‌های جهانی، همچنان متزلزل است. در حالی که اخباری در خصوص افزایش بیش از یک درصدی نرخ بهره ایالات متحده در هفته پیش رو منتشر شده است اما به‌نظر نمی‌رسد این میزان محقق شد. حالا بازارهای جهانی در دو راهی صعود یا نزول قرار دارند. قیمت روی در محدوده ۳۰۰۰ دلار باقی مانده و سرب در حدود ۲۰۰۰ دلار معامله می شود. آلومینیوم زیر ۲۵۰۰ دلار داد و ستد می‌شود و مس با اندکی صعودی به ۷۴۰۰ دلار رسیده است. قیمت‌های جهانی هنوز ۳۰ درصد کمتر از اوج چند ماه اخیر است. اتفاقات اوکراین که پیشتر منجر به رشد قیمت‌های جهانی شد، حالا با نگرانی توقف فعالیت‌های اقتصادی و صنعتی در غرب اروپا به دلیل قطعی گاز، دچار کاهش شده است. اوضاع نرخ رشد اقتصادی در سمت چین هم چندان خوب نیست و این شرکت رشد اقتصادی در حد صفر را تجربه کرده است که این موضوع به کاهش قیمت‌های جهانی منجر شد اما دلار قوی هم این روزها مشکل دیگری است که به کاهش قیمت‌های جهانی منجر شده است، دلار رکوردشکنی می‌کند و ارزش برابری آن به یک در برابر یورو رسیده است.

  • ندا کریمی - کارشناس بازار سرمایه
کد خبر 455971

اخبار مرتبط

  • فروش فوری خودرو پس از سه سال

    فروش فوری خودرو پس از سه سال

    سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: با افزایش تولید خودرو و کاهش تعهدات، برای نخستین بار پس از سه سال خودروی شاهین به‌صورت فروش فوری عرضه می‌شود.

  • گام اول دولت برای خروج از جاده مخصوص

    گام اول دولت برای خروج از جاده مخصوص

    سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت دولت کارشناسان رسمی دادگستری را برای تعیین مقدار سهام خود در ایران خودرو و سایپا تعیین کرده و آن ها مشغول بررسی این موضوع هستند اما هنوز عدد دقیق سهام دولت در این دو شرکت مشخص نشده است.

  • تکذیب خروج ۹ میلیارد دلار ارز از کشور

    تکذیب خروج ۹ میلیارد دلار ارز از کشور

    بانک مرکزی خبر منتشرشده در برخی رسانه‌ها درباره خروج ۹ میلیارد دلار ارز از کشور در سال گذشته با استناد به آمار خالص حساب سرمایه را تکذیب و آن را ناشی از عدم آشنایی با مفاهیم و استانداردهای پردازش جدول ترازپرداخت‌ها اعلام کرد.

  • چرا تایر گران شد؟

    چرا تایر گران شد؟

    رئیس هیئت مدیره انجمن صنعت تایر ایران با اشاره به زیان‌ده شدن صنعت تایر در سال جاری و با بیان اینکه فعالان این صنعت مخالف قیمت‌گذاری نیستند، تصریح کرد: خواسته ما این است که قیمت گذاری تایر کارشناسی، منطقی، منطبق بر واقعیت‌ها و بر اساس قیمت های روز مواد اولیه باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =